MICORE

Hos oss kan du köpa de svensktillverkade Micorebåtarna, Bli en nöjd Micoreägare du också!

Micore Plast AB är ett mindre familjeföretag som har fabrikstillverkning i Lidköping. 1979 var året då Göte Gustavsson blev egenföretagare som lego-tillverkare av glasfiberarmerade polyesterkomponenter till industrin.

Idag drygt trettio år efter att företaget startades sysselsätter vi 15 personer och omsätter årligen omkring 20 miljoner kronor. Tillverkningen av en rad olika släpvagnskåpor, huvar och hästkärretak i glasfiber svarar för en tredjedel av omsättningen. De egentillverkade båtarna Micore står för resterande och vi tillverkar ungefär 200 båtar om året.

De första Micorebåtarna lämnade fabriken 1986, vilket innebär att vi i och med 2011-års modeller har tillverkat båtar i hela 25 år! Den kunskap vi har samlat på oss genom åren har gjort att Micore kännetecknas för utmärkt kvalitet, förstklassiga sjöegenskaper förenat med en smaklig design. Kombinerat med en konkurrenskraftig prislapp på våra båtar är vi numera starka på både den svenska & norska marknaden.

Micore 490 GT är benämningen på vår allra första båtmodell. Den var en oerhört populär båt och såldes mestadels som halvfabrikat eller trekvartsfabrikat, där kunden själv monterade ihop mycket av sin båt. Vid övergången till 2000-talet hade denna storsäljare tillverkats i över 1 200 exemplar. I samma veva var det dags för modellbyte och Micore 500 GT lanserades.

Micore 500 är en modell som är både längre, bredare och stabilare än sin föregångare. Utseendet är mer designat och linjerna mjukare. Denna modell har under många år varit vår bäst säljande båt och vidareutvecklades med tiden till en Micore 550. En modell byggd på samma sjövänliga skrov som Micore 500 men förlängd en halvmeter och till det en mittmonterad modern styrpulpet. Till försäljningsvolym sett gick Micore 550 om Micore 500 efter några år och är den båt som sålt bäst fram till förra årets nyhet.

Vår största båtmodell; Micore 630 Offshore lanserade vi när vi firade 20-års jubileum som båttillverkare! Branschens kända Rolf Eliasson står för design och konstruktion av den här båten och ger med sin framåtlutande ruta, påkostade instrumentpaneler och stilrena linjer ett gediget och kaxigt intryck. Micore 630 har varit med i ett antal tester i både Sverige, Finland och Norge och har utklassat sina konkurrenter. De som har känt vad båten går för i sjön lovar vi skriva är överväldigade.

I skrivande stund är våra erfarna plastare och montörer i full gång med tillverkning av 2014-års modeller. Trots en orolig marknad har vi satt all-time-high i antal sålda båtar under 2013 och den Micore 570cc Offshore som vi lanserade lagom till säsongen 2011 gick och blev en fullträff! Vida omskriven i båtpressen under året och en återkommande testvinnare som redan första året gick och blev vår bäst säljande båt. En mer fullbordad styrpulpetare i sin klass kan vi inte hitta. Kan ni? Peter Tholérus står här för design och konstruktion.

Peter tillsammans med sin syster Malin är det oftast ni kommer i kontakt med hos oss, det är vi som styr skutan vidare nu. Göte med fru Kerstin som slitet häcken av sej under många många år är fortfarande med om än inte lika aktivt.